För att få ett B-körkort finns det sex krav du behöver uppfylla uppfylla:

  1. Du har ett giltigt körkortstillstånd. Du ansöker på transportstyrelsen, det finns en direktlänk på vår startsida. Du behöver komplettera din ansökan med ett syntest. Det kan du göra hos en optiker eller hos oss på trafikskolan. 
  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.
  3. Du har fyllt 18 år.
  4. Du har gått riskutbildningens två delar. Riskettan som handlar om beteenden i trafiken, droger, alkohol och trötthet. Du kan boka kursen hos oss via e-handeln, direkt via appen eller ringa/maila trafikskolan. Din trafiklärare hjälper dig att boka halkan eller säger till när du bör göra den.
  5. Du har gjort ett godkänt förarprov (kunskapsprov och körprov).
  6. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.

Inskrivning

Du kan skriva in dig hos oss direkt här via hemsidan, ringa/maila trafikskolan eller komma ner till oss.

Handledarutbildning

För att få övningsköra privat måste du ha ett körkortstillstånd samt din handledare, ett handledartillstånd. Ni båda måste ha gått handledarkursen. Vi håller den med jämna mellanrum, oftast varannan vecka. Ni kan se lediga kurser och boka er via e-handeln eller ringa/maila trafikskolan.

Teorin

Dom flesta läser teorin via "alltiett-appen" Där hittar du ett komplett utbildningsmaterial, filmer, instuderingsfrågor mm
Du kan även komplettera med ett bokpaket.
Det finns även möjlighet att boka privat teori hos oss, där du har en utbildad trafiklärare som hjälper dig.

Körlektioner

Våra körlektioner är på 55 minuter och startar i Munkebäck eller i Alingsås. Läs noga i appen vart du bokar in dig. Vi startar där för att vi ska kunna erbjuda dig en effektiv körlektion och inte behöva en massa onödiga transportsträckor innan vi kommer fram till övningsområdena.

Riskutbildning 1 (teori)

Riskettan håller vi nere hos oss på trafikskolan i Lerum. Det är en obligatorsk kurs som handlar om beteenden i trafiken, alkohol, andra droger och trötthet. Det är viktigt att du är aktiv under hela kursen.

Riskutbildning 2 (halkan)

Vi rekommenderar att du gör din halkkörning på Stora Holm. Där får du öva i "riktig" halka.

Kunskapsprov och körprov

På trafikskolan har vi oftast mindre väntetid på prov än när du bokar in dig privat. För att vi ska anmäla dig till förarprov är det viktigt att du kan både den teoretiska biten samt att du är klar med din körning.

 

Körprov1
medlem_str_tryggt-val